Sandarringen

Dans på Hedrum bygdetun

Dans i samlet flokk

ET LØFT FOR FOLKEDANSEN

Hedrum historielags stevne folkedans og folkemusikk på Hedrum bygdetun ble en ubetinget suksess, til tross for skiftende vær. Ca 50 dansere fra Vestfold og Nedre Telemark, i fargerike nasjonaldrakter danset, og spillemenn av alle aldre dro belgen eller svingte buen. Blant høydepunktene må nevnes urframføringen av Trollfossvalsen, som så vidt ble reddet fra glemselen. Etter åpningsdansen ute måtte en trekke inn på grunn av regnet, men stemningen var like høy. Knut Ole Sjølyst hadde gjort en god jobb med å sy sammen programmet, og hadde også ei god hand på regien.

Dette var det første fellesstevnet i Vestfold på mange år, og danserne hadde alle ønske om at stevnet skulle gjentas neste år. (tekst Tor Bjørvik)

Sandarringen stilte både med folkedansere og stildansere. Vi var med på fellesopplegget og hadde også egne innslag, blant annet springdans. Stildanserne danset denne gangen sammen med Grenland stildansgruppe.

Her går det i ”Å Veslekari vår, så lita som ho går-” Det er mange fine bunader å se, og Hedrum bygdetun er ei flott ramme rundt arrangementer av denne typen.